Layout & dekor webshop

Visitkort & korrkort

Bruket av visitkort kan ledas tillbaka till det forntida Kina. I Europa verkar de ha förekommit minst sedan 1500-talet. De blev vanliga i Frankrike under 1600-talet genom att förenkla det invecklade system av artighetsvisiter som rådde inom aristokratin.

Dagens visitkort ges ofta en iögonenfallande utformning, med företagets märke eller logotyp samt ibland även foto på kortets ägare. Vidare anges ägarens namn, titel och funktion inom företaget, samt alla de kontaktuppgifter till personen och till företaget som kan anses nödvändiga.

"..."

Källa: www.wikipedia.org 2010-12-06
 
 

Att tänka på vid beställning av visitkort och korrespondenskort:

Stående format/liggande format
50x89mm eller 89x50mm
Korrespondenskorten är vanligtvis större (ca 100x150mm) med plats för handskrivna meddelanden.

Färg/svartvitt
Digitaltryck kan fås i såväl fyrfärg som svartvitt.

Design

Logotyp, foto, bakgrund, accentfärger m.m. Vi kan hjälpa till att utforma visitkort från grunden eller ta fram tryckfärdigt original utifrån befintlig design.

Enkelsidigt/dubbelsidigt

Baksidan av ett visitkort kan till exempel användas till tidsbokning.

Pappersvikt

Vikten på ett papper mäts gram per kvadratmeter och går från 12 gr/m2. Visitkort ligger vanligtvis på 250g och uppåt.

Gräng på pappret

Grängen är den yta som pappersmaskinens filtar lämnar i pappret och kan vara fin, medel eller grov. Fin gräng = slätt papper.

Ytbehandling

Papper kan ha en mer eller mindre behandlad yta, allt från helt obehandlat (obestruket) papper till ett riktigt glansigt (bestruket) papper. Färger och läsbarhet kan påverkas av papprets ytbehandling.

 

Roll up, massor av rollups i vår webshop, 

Aktuellt

Textile frames är lösningen för snabb och enkel montering av utbytbar vepa av textil.
Re-board är ett skivmaterial som är väldigt styvt och otroligt lätt. Re-board innehåller inga skadliga komponenter och är formstabil och kan återvinnas.
Ibland vill man meddela sin omgivningom att få vara ifred och inte bli störd.Har man en dörr att stänga så kan manhänga en skylt på dörrhandtaget.Skylten kan även användas som en påminnare.Passar såväl på hotellet, jobbet som i hemmet.Skylten är tillverkad i 3mm spvc plast med enkel eller du...
Väggmonterade skyltar med ringpärmsfästen och plats för arbetsplatsinformation.
Skylt för byggarbetsplats, som informerar kring regler, föreskrifter och arbetsmiljö.