Layout & dekor webshop

Tillgänglighetsskyltning

ada_taktil_punktskrift Kontrastmarkeringar_linjer sj_door_instructions_in_brallie strato_punktskrift_taktiltext_2 taktil3 taktil_m_ram taktil_skylt_punktskrift testslinga textwritten_in_brallie tillganglighetsanpassning

Vad är tillgänglighetsanpassning?

 

 

"En ökad tillgänglighet handlar om den demokratiska rätten att kunna röra sig fritt och kunna verka i samhället även för personer med funktionsnedsättning.

 

Att förbättra tillgängligheten är ett av de centrala målen inom funktionshinderspolitiken. I Boverkets arbete med planering och byggande har tillgänglighetsfrågor en viktig roll."

Källa: http://www.boverket.se/Tillganglighet/ 2011-09-16Boverket är myndigheten för samhällsplanering, stadsutveckling, byggande och boende. De arbetar på uppdrag av riksdag och regering, i samverkan med andra för att människor ska ha hög kvalitet i sitt boende. Det är deras uppgift att kontrollera hur kommunerna följer reglerna om tillgänglighet.

I länken nedan finner du handfasta råd och mer info.

Läs mer: Tillgänglighetsskyltning

Praktiska råd

Vad innebär tillgänglighets-anpassning av offentliga platser och miljöer rent praktiskt?

tillgänglighetsanpassning

Läs mer: Praktiska råd

Punktskrift / Braille

Braille eller punktskrift är en skrift skapad för att avläsas med hjälp av fingrarnas beröring av ett reliefartat mönster
Fräsning av braille eller punktskrift

Läs mer: Punktskrift / Braille

Kontrastmarkering

Kontrastmarkeringar för golv, trappor, utrymningsvägar och liknande..

Belysning, öljetter och montering

Läs mer: Kontrastmarkering

Taktila skyltar och piktogram

En fräst taktil skylt kan avläsas både med syn och vid beröring. Detta eftersom symboler, punkter, text m.m. är upphöjda i relief.
Frästa taktila skyltar. Fräsningen ger reliefkänsla.

Läs mer: Taktila skyltar och piktogram

Aktuellt

Skylt för byggarbetsplats, som informerar kring regler, föreskrifter och arbetsmiljö.
Glasdekor som släpper igenom ljus men samtidigt insynsskyddar.
Re-board är ett skivmaterial som är väldigt styvt och otroligt lätt. Re-board innehåller inga skadliga komponenter och är formstabil och kan återvinnas.
Vi startar det nya året (2019) med att mobilanpassa vår webshop.Att ha en mobilanpassad webbshop blir allt viktigare då shoppingen via mobil ökar explosionsartat. Vi har nu uppdaterat vår webshop till responsiv design för att öka tillgängligheten och göra innehållet mer användarvänligt. En annan n...
Väggdekor med rustik och naturnäsa känsla.